Previous Next

 ЈКП „Паркинг сервис“-Ниш угостио је током протекле недеље колеге из Паркинг сервиса из Новог Пазара, на челу са директором Нермином Љајићем. На захтев колега из Новог Пазара одржана је  презентација са примерима из праксе коришћења новог система електронске контроле наплате паркирања – Scan car којим су у Нишу опремљена два возила. Након конференције ПАРкон, која је одржана у децембру месецу, колеге из земље и региона се често јављају нашем предузећу у жељи да се што боље упознају са системом електронске контроле наплате паркирања који у Нишу функционише од јула 2022. године. Пре него смо угостили колеге из Новог Пазара наши гости су биле и колеге из Зрењанина. Имали су прилику да се не само кроз видео презентацију упознају са бенефитима које је за град у домену паркирања донело увођење овог система, већ и да посете наш сервисни центар и у пракси виде како функционише и тај софтверски део система, на који начин се селектује и обрађује материјал, поразговарају са запосленима на тим пословима, чују утиске наших радника и комуналних милиционера као посаде у возилу са поменутим системом.

И кроз анкетирање које смо спровели у децембру прошле године добили смо доста сугестија и похвала на рачун увођења система Scan car, и велики део коментара био је везан и за део система који се тиче непрописног паркирања и домена Комуналне милиције, те смо могли да презентујемо и утиске корисника паркирања али и фотографије с приказом пре и после увођења система, и оне које смо сами направили на терену, али и оне које су нам стизале од корисника.

Код нас су добродошле све колеге које се баве делатношћу паркирања у својим градовима и који желе да прате иновације и трендове који доприносе комуналном реду из области саобраћаја.

 

Поштовани суграђани,
ЈКП "Паркинг сервис"-Ниш је  на име рада ХУМАНИТАРНОГ ПАРКИНГА, у близини Парка Светог Саве, на крају ове године уплатио Граду пола милиона динара и тиме договорено испунио. С обзиром на то да ЈКП-у "Паркинг сервис"-Ниш до данас није стигао нити један предлог за помоћ болесним малишанима, средства су пребачена оснивачу Предузећа, односно Граду, који ће одлучити коме ће помоћ  бити дата.

Previous Next

У току је конференција о паркирању „ПАРкон 2022“, која има за циљ да артикулише актуелне информације у овој области као и промоцију саме делатности паркирања. Последњи месец у години је време када се сумирају резултати и планирају пословне активности за наредну годину, те конференција својим радом, кроз предавања и трибине, актеализује проблеме везане за паркирање и активно учествује у реализацији и предлагању одређених законодавних норми које се тичу паркинг делатности.

Идеја ПАРкон конференције је да окупи и повеже све оне делатности и привредне гране које имају блискости са делатношћу паркирања - од произвођача знакова, преко софтвера, научних радника, до произвођача специјалних возила, додатне опреме и сл.

Творци и организатори конференције су Привредна комора Србије, у оквиру које је основано Удружење за комуналне делатности, које има за циљ да заступа и штити интересе чланова, и Удружење паркиралишта Србије, са свим својим активним члановима из земље и региона. Ово је место где се сусрећу и размењују одређена искуства, као и место где се договарају потребе и послови који се тичу саме делатности.

Уводно предавање на овогодишњој конференцији одржао је Дејан Димитријевић, вршилац дужности директора ЈКП-а „Паркинг сервис“- Ниш, на тему „Scan car- Око соколово- Систем за повећање ефикасности паркинг контроле - искуства из праксе“.

Као предузеће које прати трендове и осавремењује свој начин рада и које је пре скоро пола године увело новину и кренуло да коришћењем система за електронску контролу наплате паркирања, сврстали смо се у ону категорију предавача који слушаоцима може пренети искуства, предности, и у овом случају мањак мана, у вези са радом система Scan Car.

У Нишу постоје 2 возила са поменутим системом, који, поред тога што врше контролу наплате паркирања у зони са рестриктивним режимом, региструју и саобраћајне прекршаје у смислу непрописног паркирања, а за потребе рада Одељења комуналне милиције Града Ниша. Како су улице Ниша од увођења система постале чистије, прометније, са значајно мање закрчења насталих услед возила паркираних на „сва четири“, те је повећана безбедност свих учесника у саобраћају, тема предавања и излагање директора Дејана Димитријевића сврстало се у најзанимљивије које су присутни са пуном пажњом слушали. У циљу анализе учинка увођења система, Предузеће је од самог старта пратило промене на терену, ослушкивало коментаре и сугестије грађана, и управо у том смеру деловало. Део фотографија које су презентоване на конференцији, а које се тичу стања на улицама Ниша пре и након увођења система Scan Car илити Око соколово,  можете да погледате у прилогу овог текста.

Previous Next

Радници Паркинг сервиса, по налогу Управе за саобраћај и инспекцијске послове, као и Дирекције за изградњу града, као управљача пута, обележили су 69 паркинг места и додатно место за особе са инвалидитетом у улици Драгише Цветковића, на потезу од раскрснице ове улице са улицом Војводе Мишића до раскрснице са Пастеровом улицом. Постављена је и одговарајућа вертикална саобраћајна сигнализација којом се јасно дуж тротоара дефинише где је дозвољено паркирање.

Паркинг места која су исцртана не подлежу систему наплате паркирања.  На овај начин сагледан је и решен проблем, превасходно, становника стамбених зграда у овој улици, који не поседују гараже и дворишта за паркирање.

Апелујемо на возаче да поштују саобраћајну сигнализацију и паркирају аутомобиле на местима предвиђеним за паркирање како бисмо пешацима омогућили несметано и безбедно кретање.

         ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш обавештава грађане Ниша и све кориснике услуга паркирања да због обележавања Дана примирја у Првом светском рату  у петак, 11. новембра, неће вршити наплату и контролу паркирања на општим паркиралиштима.

 

        У овом периоду неће радити ни Кориснички сервис на адреси Генерала Милојка Лешјанина 39.

©2023 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места