Previous Next

Од 16. септембра до 22. септембра у 49 земаља и више од 2,600 градова широм Европе трајала је кампања у којој је учествовао и наш град. Нишлије и ове године учествују у бројним активностима којима се труде да подигну свест својих суграђана о здравом начину живота и смањењу загађења животне средине. Ради се о идеји коју је развила Европска Унија, а то је да континент учини угљенично неутралним до 2050. године, односно да се емитује онолико угљен-диоксида колико је природа у могућности да апсорбује, чиме се елиминише један од главних фактора климатских промена.

Овогодишња Европска недеља мобилности носи мото „Мобилност за све без штетних гасова“, а кампања охрабрује све градове да учествују у пројекту чиме помажу у остваривању циља да наш континент учинимо здравијим местом за живот.

Јавно комунално предузеће Паркинг сервис – Ниш и овога пута подржало је кампању која за циљ има побољшање јавног здравља и квалитета живота. У току јучерашњег дана, Светског дана без аутомобила, на Тргу Краља Милана имали смо прилику да информишемо грађане о нашој услузи „Паркирај и бициклирај“. Ради се о могућности изнајмљивања бицикала корисницима паркиралишта „Чаир“ на адреси Зетска б.б. Наиме, свако ко паркира возило на овом паркиралишту моћи ће да изнајми укупно четири бицикле, од којих две за одрасле и две бицикле за децу и користи их за време док је возило паркирано.

Недеља мобилности пружа могућност да се људи упознају са алтернативним начинима кретања и да се подигне свест о свим изазовима с којима се град 21. века суочава. Паркинг сервис – Ниш ће се увек одазвати оваквим акцијама и позива све да учествовањем демонстрирају користи здравијег избора превозног средства и учине корак ка напретку у виду мобилности једног града и читаве Европе.

Више информација о условима и начину коришћења услуге Паркирај и бициклирај можете наћи на следећем линку

ЈКП „Паркинг-сервис“ – Ниш обавештава власнике возила која су принудно уклоњена и која се налазе на депоу ЈКП „Паркинг-сервис“ – Ниш да закључно са 27.09.2021. године истиче рок од 120 дана у којем су дужни да преузму своје принудно уклоњено возило након што плате трошкове поступка, одношења, лежарине и друге доспеле трошкове.

            Након истека наведеног рока од 120 дана од момента уклањања возила, ЈКП „Паркинг-сервис“- Ниш стиче право продаје предметних возила у циљу намирења свих доспелих трошкова у складу са Одлуком о поступању са принудно уклоњеним возилима, стварима и другим предметима (Сл. лист Града Ниша бр.17 од 27.2.2020. године).

            За све додатне информације можете се обратити Служби за транспорт, телефоном на број  018/217-111 или лично, на депоу ЈКП „Паркинг-сервис“- Ниш, сваким радним даном и суботом у периоду од 7 до 20 часова и недељом у периоду од 7 до 13 часова.

Поштовани корисници,

 

Подсећамо Вас на наше дигиталне севисе који су доступни 24/7.

Услуге које можемо да вам пружимо и начин плаћања истих:

1. Станарске карте физичка и правна лица могу платити кликом на линк:
еПаркинг карта - Попуните захтев

2. Право на претплатну паркинг карту: Станари зоне | Правна лица | Физичка лица

3. Дневне карте можете платити путем СМС-а.

4. Плаћање паркирања на паркоматима: Паркомати

5. Плаћање паркирања СМС-ом: СМС- паркинг карте

6. Плаћање паркирања путем паркинг карата: Паркинг карте

Previous Next

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава Пробој солунског фронта и празнује се од 2020. године.

Тим поводом ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш је заједно са градским руководством обезбедио преко 500 застава Републике Србије, које су постављене на више локација у централном делу града, дуж улица, на булеварима и трговима.

ЈКП „Паркинг сервис“ је државне заставе истакао и на паркиралишту „Чаир“, као и на јавним гаражама „Синђелићев трг“ и „Горан Остојић“. Заставе се вијоре и на реконструисаном Тргу краља Милана Обреновића, а ове године на пар локација постављене су и банер заставе.

У државама у којима се обележава Дан заставе устаљена је пракса истицања одговарајућег облика заставе на зградама државних, покрајинских и локалних органа, јавних служби, али и на приватним објектима са циљем да се покаже поштовање према застави као једном од најзначајнијих елеманата државности. 

Овај дан празнује се радно, а грађани се позивају да истакну тробојке.  

Previous Next

Свима који воле спорт и рекреацију, а живе на Булевару Немањића, од сада ће рекреација бити омогућена и у вечерњим сатима.

У међублоковском делу, код улице Бранка Крсмановића, ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш је након бетонирања стопа и постављања анкер корпи поставио четири стуба са 8 ЛЕД рефлектора, који су повезани на мрежу јавног осветљења и осветљавају још један спортски терен у Нишу.

Део града који је, како током дана, тако и увече, пун младих који шетају пружиће сада могућност и онима који воле кошарку и фудбал да се окупе, друже и баве спортом и у вечерњим сатима.

Постављањем рефлектора истовремено је повећана и безбедост играча, а самим тим су побољшани услови живота грађанима.

 

Previous Next

Први “Niš Connected Open Data Challenge Hakaton” почео је 21. а завршио се 23. маја 2021. године у Научно-технолошком парку у Нишу уз сарадњу Ракутен Вибер апликације.

ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш пружио је подршку талентованим младим програмерима који су имали за циљ израду чет бота на плаформи Вибер апликације уз коришћење отворених података Града Ниша.

Тимови су имали задатак да осмисле најфункционалније и најоригиналније решење на чијем ће се унапређивању радити и убудуће. Прво место и награду од 1500 евра освојио је програмерски тим Фул Хаус из Београда који је радио на изради чет бот решења за услуге јавног паркирања. Њихово решење би корисницима олакшало проналазак слободног паркинг места, обележило га на мапи и омогућило плаћање услуге паркирања.

Дејан Димитријевић, директор Паркинг сервиса у Нишу, истакао је да је бити члан комисије једног оваквог такмичења био прави изазов и никако лак задатак и да ће ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш и даље пружати подршку креативним, виспреним и мотивисаним младим људима и учествовати у даљем развоју решења везаним за унапређивање услуга јавног паркирања.

©2021 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места