Управа: 018 517-555 | Кориснички: 018 415-0975 | Расвета: 018 415-0970 | Паук: 018 217-111 |  Бесплатна линија: 0800/208-208

Previous Next

Током викенда завршени су радови на проширењу мреже јавног осветљења у Романијској улици. Простор између Габровачке реке и зграда и међублоковски простор добио  је 7 нових стубова, 9 светиљки и 4 рефлектора, чиме је знатно побољшано осветљење и повећана безбедност станара и свих који пролазе овим делом у вечерњим и ноћним сатима. 

Паркинзи, игралишта, мобилијари, међублоковски парковни простори сада више нису опасност у вечерњим сатима за станаре, а поготово за дечју игру. 

Захтеви грађана су приоритет и безбедност је увек на првом месту.

 

 

Јавно комунално предузеће „Паркинг сервис“- Ниш обавештава кориснике паркиралишта у Нишу да ће нова услуга „Беби паркинг карта“ бити доступна од 07. маја 2024. године.

Право на електронску Беби паркинг карту (еБПК) имају родитељи деце рођене у 2024. години тј. од 01. јануара 2024. године.

Потребно је да један од родитеља има пребивалиште у Нишу. Рок за подношење захтева за издавање еБПК је годину дана од дана рођења детета, а рок важења еБПК је годину дана од дана издавања.

Електронска Беби паркинг карта садржи 30 сати бесплатног паркирања у било којој зони од постојеће три зоне паркирања у Нишу (Екстра, Црвена, Зелена), и важно је да корисник еБПК поштује временско ограничење паркирања за зону у којој се налази - максимално 60 минута у Екстра зони, 120 минута у Црвеној зони, 180 минута у Зеленој зони. Уколико корисник еБПК прекорачи прописано зонско временско ограничење, биће му издат електронски налог за плаћање дневне паркинг карте.

Jедна електронска Беби паркинг карта важи искључиво за једно возило за које је издата.

Како корисник еБПК активира бесплатан сат паркирања?

Систем контроле и наплате паркирања аутоматски ће активирати бесплатни сат паркирања уколико возило корисника који поседује еБПК буде од стране контролора паркирања или возила Scan-Car опажено на општем паркиралишту, а да корисник није платио услугу паркирања. Уколико се возило задржи на паркинг месту више од једног сата, у зони у којој је временско ограничење веће од 60 минута, систем ће аутоматски активирати још један сат (други или трећи сат уколико је возило у Зеленој зони) бесплатног паркирања.

Бесплатна електронска Беби паркинг карта се издаје на шалтерима Корисничког сервиса Јавног комуналног предузећа „Паркинг сервис“- Ниш, улица Генерала Милојка Лешјанина бр. 39 у Нишу, радним данима од 7.00 до 20.30 часова и суботом од 7.00 до 14.00 часова.

Приликом подношења захтева за активирање електронске Беби паркинг карте потребно је доставити на увид следећу документацију:

  • извод из матичне књиге рођених за дете;
  • личну карту подносиоца захтева;
  • саобраћајну дозволу за возило за које се издаје еБПК.

Корисник ће информацију о сваком искоришћеном бесплатном сату паркирања, као и преосталом броју неискоришћених бесплатних сати, добити путем СМС поруке на број мобилног телефона који је уписао у захтев приликом подношења истог.

         ЈКП „Паркинг сервис” Ниш обавештава кориснике својих услуга да током првомајских и ускршњих празника неће вршити контролу наплате паркирања у зонираним деловима града и то од среде, 01. маја, до понедељка, 06. маја 2024. године.

          У истом периоду  неће радити ни Кориснички сервис у улици Генерала Милојка Лешјанина 39.

            Јавне гараже и посебно паркиралиште „Чаир“ ће током празника радити по уобичајеном режиму и систему наплате.

Previous Next

Баш као што смо и најавили крајем марта, приликом пуштања у рад услуге „Беби паркинг место“ и паркинг места у Зетској улици, данас су обележена додатна Беби паркинг места у улици Војводе Танкосића, испред Дома здравља и јавне гараже „Горан Остојић“, и у Пријездиној улици, испред Републичког фонда за здравствено осигурање.

На терену, приликом обележавања ових паркинг места у улици Војводе Танкосића, наше раднике и ову хуману акцију подржали су и запослени у Дому здравља у Нишу, које смо дадатно одушевили најавом још једне услуге – Беби паркинг карта.

Комплетан приход са ових паркинг места користиће се за набавку медицинске и друге опреме која ће бити донирана Породилишту у Нишу.

Још једном апелујемо на возаче да кад испред себе имају више слободних паркинг места, а једно од њих је БЕБИ ПАРКИНГ МЕСТО, паркирају аутомобил на оно које је означено таблом и са исцртаном родом и бебом. 

Да увек НЕМА слободног БЕБИ паркинг места.

 

Промоција здравог живота, рекреација, вожња у природи или економичнији превоз у граду, само су неке од ствари које можете реализовати захваљујући услузи „Паркирај и бициклирај“ коју већ шесту годину омогућава ЈКП „Паркинг сервис“ - Ниш својим суграђанима и посетиоцима Ниша.

Свим корисницима паркиралишта „Чаир“ ова услуга је омогућена од данас, 01. априла до 01. новембра, односно док лепи и топли дани дозвољавају уживање у вожњи бицикала. У оквиру ове услуге могу се изнајмити две бицикле за одрасле и две за децу, чиме је омогућено целој породици да ужива у рекреацији, док је возило на нашем паркиралишту. Плаћа се паркирање по започетом сату, не и коришћење бицикала, а довољна је само лична карта.

На располагању је 26 бицикала за одрасле и 20 децу. Време преузимања је од 09 до 21 сат, сваког дана у недељи. Корисник има право да бицикл користи само у време док се моторно возило налази на паркиралишту и по правилу враћају се истог дана када су преузети, најкасније до 21 сат.

Заинтересованост за акцију „Паркирај и бициклирај“ расте из годину у годину.

 

Previous Next

Нова услуга БЕБИ ПАРКИНГ МЕСТО од данас је доступна возачима и корисницима општих паркиралишта у Нишу. На овај начин наше предузеће развија своју друштвену улогу прикупљајући новчана средства за опремање породилишта у Нишу. 

Од 25. марта корисницима су доступна три посебно обележена паркинг места у Зетској улици на којима се наплата обавља на начин дефинисан зонским системом и припадају ЗЕЛЕНОЈ (другој) зони.

Комплетан приход са ових паркинг места користиће се за набавку медицинске и друге опреме која ће бити донирана Породилишту у Нишу. Зетска улица је једна од три планиране локације за Беби паркинг места, и акција је кренула управо са места на коме се и налази нишко породилиште. У наредним данима биће постављене табле за БЕБИ ПАРКИНГ МЕСТА и на преосталим локацијама.

Поводом ове хумане акције коју је покренуло наше предузеће, заједно са нама данас су званично и градоначелница Ниша Драгана Сотировски и директор УКЦ Ниш проф. др Зоран Перишић позвали возаче да што више користе беби паркинг места. Када је наш мото "да увек има слободног места" у питању, поводом ове акције решили смо да га мало модификујемо и да гласи: "Да увек НЕМА слободног БЕБИ паркинг места".

Поштовани возачи, кад испред себе имате више слободних паркинг места, а једно од њих је БЕБИ ПАРКИНГ МЕСТО, нека ваш избор падне на оно које је означено таблом са исцртаном родом и бебом. Нека нам свима буде циљ да обезбедимо боље услове за место на коме се мама и беба упознају и први пут сусрећу очи у очи након вишемесечног заједништва.

 

©2024 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места