Previous Next

Вијоре се тробојке у граду на Нишави

Дан српског јединства, слободе и националне заставе државни је празник који се 15. септембра празнује у Републици Србији и Републици Српској. Празник је симболично установљен да се прославља на дан када се обележава Пробој солунског фронта и празнује се од 2020. године.

Тим поводом ЈКП „Паркинг сервис“ Ниш је заједно са градским руководством обезбедио преко 500 застава Републике Србије, које су постављене на више локација у централном делу града, дуж улица, на булеварима и трговима.

ЈКП „Паркинг сервис“ је државне заставе истакао и на паркиралишту „Чаир“, као и на јавним гаражама „Синђелићев трг“ и „Горан Остојић“. Заставе се вијоре и на реконструисаном Тргу краља Милана Обреновића, а ове године на пар локација постављене су и банер заставе.

У државама у којима се обележава Дан заставе устаљена је пракса истицања одговарајућег облика заставе на зградама државних, покрајинских и локалних органа, јавних служби, али и на приватним објектима са циљем да се покаже поштовање према застави као једном од најзначајнијих елеманата државности. 

Овај дан празнује се радно, а грађани се позивају да истакну тробојке.  

©2021 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места