Previous Next

Прва јавна подземна гаража у Нишу

У самом центру Ниша, у улици Страхињића Бана, данас је почела са радом прва јавна подземна гаража „Амбасадор“. Капацитет  гараже је 58 паркинг места. Цена паркирања је 100 динара по започетом сату и нема временског ограничења.

Овај простор, подземна гаража у најужем центру Ниша, има грађевинску дозволу већ три деценије, али до сада није имао јавну намену.  Адаптација овог запуштеног простора изискивала је више времена.

Сви радови изведени су по највишим стандардима. Постављен је систем за контролу и наплату паркирања, затим спринклер систем – најсавременији систем за гашење пожара који омогућава гашење пожара одмах по појављивању, без чекања на долазак посебних возила, као и  систем за детекцију пожара, одимљавање. Поправљен је и систем за вентилацију и  урађена комплетна замена старих електро-инсталација

Без временског ограничења корисницима је на располагању 58 паркинг места, комфорно обележених, где је по започетом сату цена паркирања 100 динара. Омогућено је безконтактно плаћање платним картицама, путем мобилне апликације за паркирање „Паркинг сервис“.  У подземној гаражи не постоји могућност куповине претплатних паркинг карата нити резервација паркинг места.

Пре скретања у улицу Страхињића Бана, из правца улице Вожда Карађорђа,  постављена је инфо табла на којој се приказује број слободних паркинг места.  Гаража је под 24-часовним видео надзором. 

Овај објекат надоместио је паркинг места која су укинута реновирањем Трга краља Милана, а пуштањем у рад гараже „Амбасадор“ смањиће се стандардне саобраћајне гужве карактеристичне за центар града.

©2022 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места