Previous Next

Обележен Дан без аутомобила

Град Ниш  је и ове године припремио низ тематских активности које су одржане на јавним површинама у нашем граду, а ЈКП „Паркинг сервис“ – Ниш као и претходних година узео је активно учешће промовисањем акције „Паркирај и бициклирај“.

Дана 20. септембра поставили смо П-профиле за паркирање бицикала на пар локација на Булевару Немањића, а пратећи и ослушкујући жеље грађана и Удружења бициклиста, с освртом на постојећу бициклистичку инфраструктуру. За наредни период обезбедили смо довољан број П-профила који ће примарно бити постављени испред образовних институција, затим у ужем центру града и парковима, као и испред зграда и споменика који представљају културно-историјско наслеђе и обележје су нашег града.

Такође, дана 21. септембра у Научно-технолошком парку узели смо учешће у презентовању и дебати на тему Еколошки одрживог развоја града и урбане мобилности с тематиком управљања у домену паркирања и мирујућег саобраћаја.

Обележавање Европске недеље мобилности завршено је Даном без аутомобила, данас, 22. септембра, када су у периоду од 16.30 до 20 часова улице Генерала Милојка Лешјанина и Вождова, од "Уреда" до Основног суда, биле затворене за моторизовани саобраћај, и кад су на том потезу и на самом Тргу краља Милана мноштво бициклиста, деце и спортиста узели учешће и приказали своје спортове и уопштено један здрав начин живота неоптерећен буком аутомобила, гужвом у саобраћају и без издувних гасова аутомобила.

 

©2024 ЈКП Паркинг сервис Ниш - да увек има слободног места